martes, 18 de enero de 2011

Què has dit? - ENQUESTES. Una per a reflexionar...

La violència, les guerres o els conflictes armats són una constant, desgraciadament, en l'agenda informativa dels mitjans de comunicació.

Cada dia hi ha, al menys, una notícia relacionada amb la violència: víctimes de violència de gènere, crims, assassinats, baralles, insurreccions armades, conflictes ideològics que mai no acaben i, de quan en quan, un atemptat.

Ací deixe algunes frases d'escriptors, filòsofs i polítics reconeguts relacionades amb la guerra i la violència. Trieu la que més us agrade, amb la que més identificats us sentiu o amb la que estigau més d'acord. Es poden marcar diverses frases, de manera que, si voleu, podeu votar per dues o més de les opcions.

La guerra és sempre una derrota de la humanitat.  

Les armes tenen per objecte i fi la pau, que és el major ben que els homes poden desitjar en aquesta vida.  

La guerra és l'estat normal de l'home
.  

Ull per ull i tothom acabarà cec.
 Mahatma Gandhí

La violència crea més problemes socials que els que resol.

  

4 comentarios:

  1. Ja fa temps que tots els dies els informatius ens conten desgràcies relacionades amb guerres, violències,... i correm un altre perill: el d'acostumar-nos a escoltar-ho sense reaccionar.

    ResponderEliminar
  2. En el siglo XVI, Thomas Hobbes afirmaba: "El hombre es un lobo para el hombre". Decía que en el "estado de naturaleza" el hombre vive una guerra de todos contra todos.

    ResponderEliminar
  3. Pero no solo de violencia i guerras, también estamos "saturados" de noticias de gente degenerada, que abusa de su situación, traficantes de seres humanos... Palabras como: pederastia, prevaricación, imputados, cohecho, malversación,... ya han pasado de tener un uso específico en un grupo concreto de profesionales, a ser de dominio público de todos los ciudadanos.

    ResponderEliminar
  4. Y el que es pitjor Carol es que açó no sembla tenir fi. El que li queda al món per evolucionar encara...

    ResponderEliminar