miércoles, 5 de enero de 2011

Les "indirectes" de Telecinco i Antena 3

El panorama televisiu amb el que donem la benvinguda al 2011 està donant prou que parlar.

D'una banda trobem les actituds defensives que han adoptat Telecinco i Antena 3. Entre les dues ha començat una "lluita" gens subtil que s'evidencia amb els spots publicitaris que han llançat amb motiu del començament d'aquest any.

No és nou que entre els grups Mediaset i Planeta sempre ha existit una especial competència, ja que des de la seua creació s'han configurat com les principals cadenes privades d'àmbit estatal (a banda de TVE).
Però mai la competència i el "pique" entre dues cadenes havia sigut tan evident. Indirectes molt directes són les que podem veure cada dia a les promos dels dos canals

Tot va començar quan el passat 29 de desembre de 2010 Antena 3 va llançar el següent anunci:



Si heu prestat atenció, haureu pogut escoltar frases com:

- "¡Esto no es tele!"
- "Aquí cualquiera sale, pero aquí no todo vale"
- "Ponen los informativos en los que el amarillo no es más que un color"  
(fent referència a la premsa sensacionalista, també coneguda com "premsa groga")
- "Entretenimiento que no humilla a nadie" (consideren que l'entreteniment de l'altra cadena, amb programes com Sálvame, Hombres y Mujeres, Gran Hermano, La Nória... sí poden arribar a ser humiliants)
- "Gente glamurosa, entre otras muchas cosas"



Aquestes frases podrien referir-se a moltes altres coses. No obstant Telecinco es va sentir directament identificada, i va respondre amb el següent anunci:




Ací seria important saber com s'han calculat aquestos percentatges...
Una de les imatges que apareixen a l'espot és la de la TV movie de Felipe y Leticia, que va costar a la cadena l'obertura d'un expedient sancionador després de canviar-la de posició en la graella televisiva per fer-la coincidir amb Hispania, d'Antena 3.

Tot i això, aquestos no ha sigut els únics spots que han donat que parlar durant aquestes festes. Antena 3 continua emitint spots en la mateixa línia que els del seu musical "Pone", i Telecinco, per la seua part, imitant la sèrie manga de dibuixos animats, ha llançat el anunci "La familia crece"



I ja que estem parlant dels canvis en el panorama televisiu, i aprofitant que acabem de veure un dels spots fruit de la fusió entre Telecinco i Cuatro, no puc oblidar una de les conseqüències (al menys per a mi) més substancials que s'han produït: el canvi del canal CNN+ pel de Gran Hermano 24h.



Acabe l'entrada remetent-me a les últimes paraules que es varen sentir d'aquesta emissió:
"una decisió empresarial, que no entén de ni de somnis ni de il·lusions, sinó de xifres pures i dures posa fi a la nostra trajectòria [...] ens acomiadem amb una mala notícia: CNN+ s'apaga per a sempre".
Al menys ara tenim altra meta, tornar a construir alguna cosa semblant a CNN+...

7 comentarios:

  1. És una llàstima que un canal com CNN+ haja deixat d'emitir! Una cosa bona que tenim i la fan desaparéixer d'eixa manera! És ,fins i tot, aborronador. On anem a parar?
    En qué s'ha convertit la T.V.? Com és possible que estiguen guanyant terreny este tipus de cadenes? Això NO és el que volem!!! Les audiències, els números, els diners...!! i la informació de qualitat, els debats profitosos interessants i inteligents, i...???!!! Veritablement, esta situació em fa fàstic!

    ResponderEliminar
  2. A mi no m'agrada la tele.Es a dir no soc una gran consuimidora de tele. Però em sap molt greu que CNN+ ja no vaja a emetre. A més´l'assumpte es fa més greu perque el canvi.... Es a dir , com es pot justificar que una societat tan "evolucionada" com la nostra canvie un canal de noticies per estar mirant "cotilleos". On anem a parar!!!!

    ResponderEliminar
  3. Carol m'agrada moltaquest post, molt bé exposada aquesta baralla televisa sense remei.
    Un beset Anna!!^^

    ResponderEliminar
  4. Como estoy acostumbrada (porque yo veía CNN+)a veces me equivoco, le doy a le tecla del mando...y me sale Gran Hermano 24h ¡Me da una rabia! Espero que se me pase pronto la costumbre ¡Yo también pienso que hemos perdido mucho con el cambio!

    ResponderEliminar
  5. Jo diria: "una decepcionant,insatisfeta, avara, cobdiciossa, egoista, apàtica, poc afortunada, ... decissió empresarial que no entén ni de somnis ni d'il·lusions, sinó de xifres pures i dures, (...)" És una prova més de que sols es fa el que reporta beneficis econòmics a un "amo i senyor" No els importen els models que transmiteixen, les persones,els valors, el dret a una objectiva informació,... sols els importen els diners, els diners i els diners. Em provoquen ois!

    ResponderEliminar
  6. Jajaja!!! Xé! Qué bons els de SLQH!! Quina paròdia a l'anunci de Antena3!

    ResponderEliminar
  7. el blog es una pasada...m'ha agrdaat mltisim..seguis aixina caroolina xq tu eu vals!!! aixina llegaras a ser una gran periodistaa :)

    ResponderEliminar