martes, 28 de diciembre de 2010

Què has dit? - ENQUESTES

ENQUESTA DE LA SETMANA

L'enquesta d'aquesta setmana va relacionada amb la polèmica vinculació que ha fet l'Eglésia entre el maltractament i les parelles de fet. Concretament, ha sigut el bisbe d'Alcalà de Henares i president de la Subcomissió de Família i Vida de la Conferència Episcopal, Juan António Reig Pla, qui ha destapat tot aquest rebombori després d'afirmar que:

Reig Pla, en la presa de possessió com a bisbe d'Alcalá d'Henares (abril de 2009). - EFE
"Els matrimonis canònicament constituïts (catòlics) són menys donats a la violència domèstica que les parelles de fet" 
ja que considera que aquestes parelles viuen inestablement i que és ací on més s'està generant la violència contra la dona.

Aquestes declaracions varen tenir una ràpida i contundent resposta de la secretaria d'Estat d'Igualtat, Bibiana Aído, i de diverses associacions de dones, que les varen qualificar de "inacceptables".

La votació d'aquesta setmana va a ser lliure, sense cap resposta correcta o incorrecta. Simplement indiqueu si esteu o no d'acord amb el que ha afirmat Reig Pla.


ANTERIOR ENQUESTA

La ministra que nomenarà a qui li isca dels co... és Leire Pajín, que de nou es veu envoltada de polèmica arran d'unes declaracions. Primer varen ser les de l'alcalde De la Riva, però ara han sigut les seues pròpies paraules les que l'han delatada.


8 comentarios:

  1. Estoy de acuerdo con el señor obispo,porque la Iglesia catòlica proclama entre sus feligreses la caridad y el respeto.

    ResponderEliminar
  2. Ës un poquet exagerat allò que die el bisbe.
    Seria ideal que una persona sols per ser catòlica fora bona. Eixa és la conclusió mal feta. Hi hs gent que viu la seua fe al 100% i és un bon cristiá, però hi ha d'altres que no viuen com ens va ensenyar Jesús. Eixos poden ser assassins, lladres i fons i tot maltractadors.

    ResponderEliminar
  3. Nuestra forma de Estado es muy incompatible con la Iglesia

    ResponderEliminar
  4. Jo pense que estes persones tenen tota la raó. Estos si que saben! En la epoca de Franco estes coses no pasaven.

    ResponderEliminar
  5. El Obispo de Alcalá de henares dió su interpretación del tema con informes y datos estadísticos. También piensa que una manera de animar a las familias para que vayan el domingo a la iglesia es decirles que quedarse en casa puede ser pecado (de omisión). Jo no estoy de acuerdo.

    ResponderEliminar
  6. Ni amb micròfons tancats ni en un dinar informal. No hi ha justificació. Eixa manera de parlar deixa molt que desitjar d’una personalitat pública, com ho és la ministra de sanitat Leire Pajín. No em sembla bé el que diu, ni en la forma ni en el contingut

    ResponderEliminar
  7. Comprenc que per a l'església siga preocupant que cada vegada hi hagen menys matrimonis catòlics, però crec que és aventurar-se massa dir que està relacionat amb la violència de gènere. Les declaracions del bisbe d'Alcalà no em semblen molt afortunades.

    ResponderEliminar
  8. Hay menos matrimonios por la iglesia según en qué sitios. Para casarse en la de "la Mare de Déu del LLedó" que es la patrona de Castellón,pasan la noche haciendo cola los novios para conseguir fecha para su boda,(pasan frío pero se lo montan bién)

    ResponderEliminar