domingo, 5 de diciembre de 2010

"EL LUGAR DONDE LOS SUEÑOS SE HACEN REALIDAD"

Avui, dia 5 de desembre de 2010 es compleixen 109 anys del naixement de Walter Elias Disney (Walt Disney), el creador d'un dels imperis més grans, poderosos i influents dels últims temps.

“Imagino la mente de un niño como un libro en blanco. Durante los primeros años de su vida, mucho se escribirá en sus páginas. La calidad de su contenido afectará profundamente su vida”
Walt Disney

Walter Elias Disney (Chicago 1901- California 1966)
 Aquest és precisament l'objectiu principal de la companyia, afectar i influir en la ment dels xiquets.
Darrere d'eixa utopia generalitzada de "món ideal", s'amaga una empresa realment immensa. L'activitat de The Walt Disney Company no es limita només als cinc parcs d'atracció (que no són pocs), a les pel·lícules i als dibuixos animats. "La Disney" es troba entre les cinc empreses més grans i poderoses del món, que mouen quantitats industrials de dòlars a la borsa de Wall Street. 
A continuació exposem una llista de les diferents filials que donen una idea de les dimensions d'aquest imperi:

1. STUDIOS
- Walt Disney Animation Studios
- Miramax
- Pixar Animation Studios
- Buena Vista 

2. NETWORKS
- ABC television group (una de les tres cadenes més importants dels EE.UU.)
- ESPN
-Walt Disney Internet Group

3. RADIO STATION
- Radio Disney
- ESPN Radio

4. DISNEY MUSIC GROUP
- Hollywood Records
- Buena Vista Records
- Walt Disney Records
- Mammoth Records
- Walt Disney Music Publishing
- Lyric Street Records

5. PARKS AND RESORTS
- Walt Disney World Resort (Orlando, Florida)
- Disneyland Resort (Los Ángeles, California)
- Disneyland Resort París
- Tokio Disney Resort
- Hong Kong Disneyland Resort 

6. DISNEY CONSUMER PRODUCTS 
- Tenda Disney o Disney Store

7. EDITORIALS
- Disney Publishing Worldwide
- Hyperion books

8. SECTOR IMMOBILIARI
- Celebration
- Golden Oak

Evidentment, tot el que mou el món Disney es regeix per una estricta política empresarial, que busca guardar les formes i simular un món ideal i de fantasia que manipula al públic.


ALGUNES CURIOSITATS

De segur que molts de vosaltres ja heu sentit parlar dels missatges subliminals (alguns eròtics o masclistes) que amaguen les pel·lícules i curts de Disney. A continuació podreu observar alguns exemples, encara que hi ha molts més.

1. Atenció al que diu que vol fer-li a Hèrcules una de les seues fans (fixeu-vos en el que diu la rubia).



2. Der Fuehrer´s Face (el rostre de Hitler). En desembre de 1941, quan Estats Units va entrar en la Segona Guerra Mundial, els estudis Disney col·laboraren estretament amb el govern nord-americà (contrari al règim nazi) produint curtmetratges i pel·lícules educatives i de formació militar, així com altres encaminades a alçar la moral en reraguarda.



3. Steamboat Willie. Primer curtmetratge sonor de dibuixos animats amb Mikey Mouse com a protagonista (18 de novembre de 1928).


4. Els treballadors. Impera l'anomenat "discurs Disney". Els clients es converteixen en "convidats", i els treballadors en "amfitrions". Els uniformes de treball es transformen màgicament en "vestuari", i els accidents -paraula "prohibida"- quedaran sempre reduïts a simples "incidents". No obstant, per  molt divertir i amigable que semble, el "discurs Disney" no s'elimina la rigidesa i autoritat del treball. Els nous empleats han d'acomplir unes regles molt rígides: no estan permesos els tatuatges, cadenes, polseres i arracades; els homes no poden dur bigot, barba o cabell massa llarg...



Què hi ha ara del "mite Disney"?

13 comentarios:

  1. La primera pel·lícula de dibuixos animats de Disney fou "Blancanieves". És una delícia de pel·lícula!!. Les meues filles i jo l'hem vista moooltes vegades. No ens cansem; ara ens porta bons records. Totes les pelis Disney ens agraden. Nosaltres tenim una col·lecció a casa que considere que és prou completa, la llástima és que estan en format VHS. Per a mi, la factoria Disney sí que ha sabut crear un mite.

    ResponderEliminar
  2. The mister Walt Disney is a genius

    ResponderEliminar
  3. Deja a la mujer en una posición muy baja, muy inferior, respecto a la del hombre.

    Sobre los videos que has puesto, en la película del Rey León aparece la palabra "sex" en las estrellas cuando padre e hijo contemplan el cielo...

    ¡Las películas Disney NO son un ejemplo a seguir!

    ResponderEliminar
  4. He vist moltes vegades "Hércules" i no m'he adonat mai del "quiero...".

    ResponderEliminar
  5. uouh! curiós el vídeo de hitler jaja molt subliminal, el final... :P

    sí que és cert que almenys els "clàssics" de Disney transmeten uns patrons una mica tradicionals (quant a relacions entre homes i dones, per exemple)

    ResponderEliminar
  6. Yo he ido a Disneyland-París con mis hijos y es un viaje que recomiendo.Se respira la magia en todos los rincones del parque.Disfrutan grandes y pequeños. Està todo muy bien cuidado.Los trabajadores son muy atentos y te solventan cualquier contratiempo (esto yendo con niños se agradece mucho).Había mucha gente en todas las atracciones, pero nosotros disfrutamos hasta de las colas (cuando no hacíamos uso del "fast pass")porque coincidiamos con amiguitos del hotel, o simplemente jugaban con los otros niños que estaban también con la ilusión de subir a la atracción o ver el espectáculo.Las cabalgatas son espectaculares,el castillo de fuegos artificiales,... los niños corriendo detrás de los personages para conseguir el autógrafo, y los papás detrás de los niños para inmortalizar el momento con la cámara de fotos,... Nos lo pasamos muy bién. !Será la cara dulce del gran imperio Disney¡

    ResponderEliminar
  7. Estan tornant a fer "La Bella i la Bèstia" al cinema. Ara la reposició és en 3D, i les pel·lícules en tres dimensions són... molt cares (quan aneu la primera vegada a vore una peli en 3D guardeu-vos les ulleres, sino al preu de l'entrada li afegireu 1€ més). Com si no fóra ja prou car una vespradeta de cine!!!

    ResponderEliminar
  8. La última de Harry Poter és en 3D?

    ResponderEliminar
  9. No , no es en 3D la última de Harry Potter. "Tron" sí lo es, y las "crónicas de Narnia" además de "la Bella y la Bestia". Es una lástima porque parece que promete Harry Potter en 3D

    ResponderEliminar
  10. Hoy he visto en la tele la peli de "Mulan" He pasado un rato agradable, recordando cuando fuimos al cine en familia a verla. Estas Navidades vamos a poder ver algunas más de la factoria Disney.

    ResponderEliminar
  11. ¡Con la peli del Rey León siempre llorábamos!

    ResponderEliminar
  12. Tinc uns coneguts que han aprofitat estes vacances per anar a Disneyland-París. Estic desitjant vore-los demà a vore qué em conten. Els nanos tenien una il·lusió!

    ResponderEliminar
  13. ¡Jaja! Se me ha ocurrido una idea muy graciosa: voy a crear un grupo en el "facebook" que diga: "Yo también he ido a Disneylandia" Creo que tendría bastantes seguidores. Un saludo Carolina, me gusta tu blog.

    ResponderEliminar