martes, 30 de noviembre de 2010

Què has dit? - ENQUESTES

AQUESTA SETMANA TOCA...

Esbrinar qui va ser l'autor de les següents paraules.
La persona en qüestió ha escrit un llibre on assegura haver mantingut relacions sexuals amb dues "lolitas" de 13 anys a Tòkio. Conta que es va trobar amb "unas lolitas de esas -que ahora hay muchas- que visten como zorritas, con los labios pintados, carmín, rimel, tacones, minifalda... [...] Las muy p* se pusieron a turnarse. Las delincuentes eran ellas y no yo".


LA PREGUNTA DE LA SETMANA PASSADA

Efectivament, el 94% de la gent que ha votat ho ha fet bé. Les declaracions de l'alcalde de Valladolid, Francisco Javier León de la Riva, referents a la nova ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat van produir un gran rebombori. A més de les referències als "morritos" de Leire Pajín, també va dir coses com aquestes:

"Es una chica preparadísima, hábil, discreta, que va repartir condones a diestro y siniestro por donde quiera que vaya y que va a ser la alegría de la huerta". Però no era la primera vegada que parlava d'ella, anteriorment ja havia dit: "Cada vez que habla, no sé si está demostrando que es tonta en conco idiomas, pero estoy cerca de pensarlo".



Després d'açò, totes les forces polítiques -fins i tot el mateix partit de l'alcalde- així com diverses associacions feministes, van alçar la veu en contra de les paraules y les maneres de l'alcalde. Finalment va demanar disculpesa la ministra pel seu "excés verbal", però va remarcar el seu aspecte físic dient que "recorda a un personatge de dibuixos animats".

De la Riva a un ple municipal al 2009. Efe
S'ha de tenir també en compte els antecedents del senyor Leon de la Riva, ja que aquestes no són les primeres declaracions desafortunades que realitza.

El pitjor és que aquest no és un cas aïllat, i que la classe política és una de les més "aficionades" a llançar improperis contra l'oposició en comptes de rebatre-la argumentadament. 

Tenim dret a la llibertat d'expressió (art. 20.1 CE), sí, però aquesta té uns límits que legalment són més amplis per als polítics. Però per a què, per a que es puguen insultar sense cap conseqüència?

4 comentarios:

  1. A Fernando Sánchez Dragó le gusta la polémica,el menosprecio, faltar a los demás. ¿De verdad pensaba que eso que cuenta de esa manera tan burda podía tener algún tipo de interés?

    ResponderEliminar
  2. Serà una estratègia per a pujar les vendes del llibre?

    ResponderEliminar
  3. Sánchez Dragó deia "Lamento profundamente haber nacido español" Caldria preguntar-nos als espanyols si lamentem que gent com Dragó diga que ho és. A més, si ho lamenta tant, perqué no ha anat a publicar eixe llibre a altre país?

    ResponderEliminar
  4. I ens considerem un pais evolucionat?
    Quins models ensenyem als nostres xiquets?
    Sense mes comentaris....

    ResponderEliminar