martes, 16 de noviembre de 2010

"En Andalucía no paga ni Dios"

Les ELECCIONS CATALANES ens estan deixant unes quantes "declaracions per al record". Podríem començar apuntant les nombroses crítiques que han suscitat temes com el polèmic canvi de dia del partit Barça-Reial Madrid -per evitar que es faça el mateix dia de la votació- o la proposta del contracte d'integració per als immigrants que ha portat a terme la candidata del PP de Catalunya, Alicia Sánchez Camacho.
Però avui dediquem aquesta entrada a les declaracions del candidat d'Esquerra Republicana (ERC), Joan Puigcercós.

Joan Puigcercós, candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat de Catalunya
 En el míting del passat 14 de novembre a La Seu d'Urgell (Lleida), front a centenars de militants del seu partit, Puigcercós va fer referència a Madrid com una mena d'enemic que afebleix els ànims dels independentistes catalans: "Madrid no ens solucionarà res. No podem esperar cap cosa de Madrid. L'única solució la tenim nosaltres [els catalans]".

Continuant en la mateixa línia de criticar tot allò referent a la capital d'Espanya, va referir-se també a l'Agència Tributària: "Tenim a l'Agència Tributària instal·lada en Catalunya. I mentrestant, Madrid és una festa fiscal i a Andalusia no paga ni Déu".

En definitiva, l'única solució a tots els mals de Catalunya, segons Puigcercós, és la independència.

Però, és necessari que els discursos polítics (tots en general) es basen cada vegada més en els insults, les acusacions infundades (com ha sigut el cas) i en el descrèdit constant?
Sincerament, és una pena que coste tant sentir parlaments dignes, basats en els arguments, les propostes, el respecte, l'ingeni i la democràcia. No es tracta de si guanya el partit d'ací o el d'allà, es tracta de que guanye la ciutadania, que per a alguna raó estem en una democràcia, amb tot el que aquesta comporta.

10 comentarios:

  1. PARLEM CLAR DIU...
    No importa una ideologia o altra. Ningun partit polític busca el bé per al poble, com tots sabem, el que busquen la majoria (ja siga dreta o esquerra) es el bé de la seua butxaca!!
    Quanta hipocresía...

    ResponderEliminar
  2. El que vaig a transcriure crec que vé prou al cas:"Una vegada van preguntar a Unamuno el perquè de les seves afirmacions provocadores, en termes sovint insultants cap el seu propi auditori. Cal, deia Unamuno, llançar sal als ulls de la gent a veure si se'ls freguen i desperten!!!"

    ResponderEliminar
  3. És el treball del polític pegar-li la volta a les coses per a benefici propi i/o del partit? No deuria, però estem vivint una època en la que hi ha que vore com es fan interpretacions que tenen sempre un mateix fí; i que no és el bé comú.

    ResponderEliminar
  4. És possible que totes les administracions, ja siguen municipals com autonòmiques estiguen tan endeutades? On estan els diners dels nostres impostos? Ojo, nosaltres sí paguem, religiosament i el que ens demanen. Tan difícil és fer una bona gestió dels recursos econòmics?
    Els ajuntaments "no tenen un duro". Això ens diuen. Tindran poca vergonya!!

    ResponderEliminar
  5. No m'agradaria que els meus fills fòrempolitics...
    Aquesta professió han aconseguit tirar-la per terra.
    La tasca del politic no ès solucionar els problemes? Dons que es fique tots en marxa.
    ja n'hi ha prou de estar tirant-se les coses en cara uns a altres...

    ResponderEliminar
  6. A la gente trabajadora que pagamos religiosamente nuestros impuestos, que encima de pagar no nos llegan las ayudas y los beneficios que supuestamente son para todos, no nos importa las luchas de los políticos. A mi no me importa lo que unos les echen a la cara a los otros; porque ambos estan demostrando solo carecer de argumentos convincentes para desmontar al adversario. A mi me importa comprobar cómo ,poco a poco, mi ciudad es más bonita, está más limpia, hay más seguridad en las calles, hay más servicios sanitarios, de transportes,más colegios y institutos,... en definitiva que se progresa y la gente es más feliz. Eso es lo que me importa, por mi y por mis hijos.

    ResponderEliminar
  7. Hay un refran que dice: "cuando el rio suena, agua lleva" Pues si hay que indagar y averiguar , que se averigüe.Que todos vivimos en el mismo país y no sería justo que unos pagásemos más que otros por lo mismo.

    ResponderEliminar
  8. A veces hay que hablar "clarito" para que se nos entienda. Estoy de acuerdo con el anónimo 2; mejor dicho, con la frase de Unamuno.

    ResponderEliminar
  9. Joan Puigcercós va dir:"...a Andalusia no paga ni Déu". A vore qué diuen hui les urnes a Catalunya!

    ResponderEliminar
  10. Después del resultado electoral de ERC ,Puigcercós pone su cargo a disposición del partido. ¿Tendrán algo que ver sus declaraciones? ¿Le habrá salido caro decir lo que ha dicho?¿Se irá de verdad o solo es para salir del paso?

    ResponderEliminar