viernes, 5 de noviembre de 2010

AVORTAMENT, MASTURBACIÓ I BRUIXERIA


El que ve a continuació és un exemple clar de com el que diem ens passa factura. Una factura que de vegades ens pot eixir cara, tant com arribar a perdre unes eleccions. Açò és el que li ha passat a la nostra protagonista de hui, Christine O’Donnell

Christine O'Donnell
 Christine O’Donell, de 41 anys, és una política americana ultraconservadora i candidata del partit republicà a les últimes eleccions legislatives dels Estats Units que varen tenir lloc el 2 de novembre. És un dels rostres femenins més coneguts de l’anomenat moviment del  “tea party”, i el seu resultat a aquestes eleccions, on es presentava com a senadora a l’estat de Delware, no va ser l’esperat.

L’anàlisi dels fets rebel·la el discret resultat d’algunes dones que varen dur a terme una campanya electoral amb molta energia per a guanyar en nom del “tea party”. És el cas de  Joe Miller i Sharron Angle, però també el de Chris O’Donnell, a qui li han perdut algunes de les seues declaracions, com que considera la masturbació una infidelitat, que s'posa a l'avortament o que fa anys va “coquetejar” amb la bruixeria




Palin, la 'musa' del tea party
L’altra cara de la moneda ens la dóna la “musa del tea party”; Sarah Palin, que fent honor a la seua ideologia ultraconservadora, s'oposa a l'avortament i al matrimoni homosexual. A més, és membre distinguit de l'Associació Nacional del Rifle i va recolzar la invasió d'Irak. És de le més fidels defensores del model de família tradicional -es presenta a ella mateixa com una "ama de casa"- i de les creences catòliques.  


 ELECCIONS ALS ESTATS UNITS

Giro a la derecha en Estados Unidos”, “El tea party arrasa a les zones rural i a l’interior”, “Los republicanos conquistan la cámara de representantes”... aquestos són alguns dels titulars que resumeixen el resultat d’unes eleccions legislatives als Estats Units, que han deixat com a resultat la reorganització total de la càmera dels representants, on els republicans han recuperat el control, la qual cosa obligarà a Obama a negociar qualsevol iniciativa d’ara endavant. 

Aquestes són unes eleccions i uns resultats que ens han de fer reflexionar. Fa només dos anys, la nit del 4 de novembre de 2008, la societat americana donava la benvinguda amb il·lusió i esperança a Barack Obama, el primer president negre de la història dels EE.UU., que va haver de fer front a la gravíssima crisi política i econòmica heretada de la era “Bush”. Per què ha canviat tant el resultat a les urnes en només dos anys?

La preocupació d'Obama. Foto: Elpaís.com
L’actual president, Barack Obama, ho atribueix a la frustració del poble americà, que veu com la recuperació econòmica es desenvolupa molt lentament. “Senta mal”, ha dit Obama en relació als resultats electorals, ja que mols governadors i senadors demòcrates han perdut els seus càrrecs per defensar les seues propostes. També va afegir: “ha sigut una pallissa, i de vegades pense si en el dia a dia estaré perden contacte amb els americans”. Pel que fa a la col·laboració que haurà de començar a practicar amb els republicans ha afirmat: “cap persona ni cap partit està en possessió de la veritat, així que escoltaré qualsevol bona idea vinga d’on vinga. Crec que tots a Washington hem de treballar millor, començant per mi”.

Ocupació, recuperació econòmica i baixar els impostos semblen ser els objectius dels líders polítics americans, el problema és que discrepen profundament sobre com aconseguir-los.


7 comentarios:

  1. No entenc com amb aquestos pensaments tan ultraconservadors i tan extremisten pretenen guanyar unes eleccions....
    En cuant a "Ocupació, recuperació econòmica i baixar els impostos semblen ser els objectius dels líders polítics americans, el problema és que discrepen profundament sobre com aconseguir-los", aquest problema el podem veure també a Espanya, problema que seria mes facil de solucionar si tots remarem en el mateix sentit i s´oblidessin d`una volta d`interesos personals i de ideologies, ja que si un diu blanc l`altre diu negre i posiblement la solucio siga una combinacio entre ambdues postures

    ResponderEliminar
  2. Seguiré sense entendre mai aquestes idees tan conservadores y tan intolerants... De deveres li preocupa el avortament quan ha donat suport a la Guerra d'Irak? increible que els americans segueixin amb ímpetu el que transmeteixen... però que podem esperar d'un país que té com a referent el protestantisme ("si ets pobre és perquè Déu ho ha vullgut d'aquesta forma...") y un sistema polític presidencialista en el que els electors voten a la persona, a l'individu, encara que aquests no tinguen ni de lluny les mateixes idees que els mateixos companys de partit... América: terra de llibertat económica i política en el que l'individu pot progressar (o quedar-se inútil per sempre)

    ResponderEliminar
  3. Em pareix molt interesant la informació que dones. Malgat això et convide a què li pegues una ullada a l'ortografia ;)

    ResponderEliminar
  4. Estes ideologies ultraconservadores no tenen fonaments avui en dia. Com és possible que es facen eixe tipus de declaracions? És normal, doncs, que hagen tingut un resultat "discret". Si tot allò que proposen és com lo de la masturbació ja em direu on està la serietat en el que defensen.

    ResponderEliminar
  5. cuando tanto ultraconservador defiende a un feto de "horas" como ser humano puede que lo sea pero creo que realmente estos defensores de la vida no se preocupan realmente de ese futuro ser porque si lo hiciesen de verdad enetenderían que no naciese , por ej., con una importante malformación genetica que le depara una vida de sufrimiento con un monton de operaciones quirurgicas y de falta de calidad. En fin, hay que debatir tanto sobre este tema, hay tantas circunstancias ....

    ResponderEliminar
  6. Anónim 3: interessant porta dues "s", t'has deixat la "r" de malgrat i la segona partícula "que" que has posat no porta accent. Tard, però espere haver-te ajudat; que jo sí l'he pegat una ullada a la teua ortografia.

    ResponderEliminar
  7. ¡Qué fuerte lo del "tea party"! Se está destapando más con lo del atque a la congresista demócrata. La "musa" del consevadurismo es ...demasiado radical. ¡Debería quedar borrado del mapa ese movimiento que se han inventado! Sólo deseo que los heridos de la masacre se recuperen lo mejor que puedan. És lamentable que pasen estas cosas.

    ResponderEliminar