sábado, 13 de noviembre de 2010

QUÈ DIUEN... ELS ESTUDIANTS DE PSICOLOGIA DE LA UV??

Els alumnes de la Facultat de Psicologia de la Universitat de València varen parar les seues classes del passat dijous 11 de novembre per a desplaçar-se fins a la porta del rectorat a exigir "unes cosetes".


El reconeixiement sanitari de la psicologia va ser el motiu principal d'aquesta jornada de protesta. 


Podem destacar els següents punts del comunicat de la convocatòria:


"Aquest problema ha anat empitjorant amb el temps, dificultant el desenvolupament de la professió i provocant que psicòlegs i psicòlogues hagen perdut, i estiguen perdent, el seu treball, per NO SER CONSIDERATS PROFESSIONALS SANITARIS".


"Des del passat mes de maig de 2010, per sentència del Tribunal Suprem, LES CONSULTES DE PSICOLOGIA NO PODEN SER REGISTRADES COM A CENTRES SANITARIS, la qual cosa els fa perdre pacients i ingressos econòmics, deixant-les en una precària situació d'inseguretat jurídica".


"Aquesta mesura també HA AFECTAT Als CENTRES DE RECONEIXEMENT DE CONDUCTORS, ja que des de juny de 2010 les Comunitats Autònomes de Madrid, València i Asturies, van començar a exigir-los ser especialistes clínics".


Les conseqüències principals seran, per tant, l'atur i el desgast de les prestacions psicològiques en general.
Els estudiants de Psicologia de la Universitat de València

El morat va ser el color oficial


La reivindicació va ser convocada pel Fòrum de Psicologiales Facultats i centres universitaris en els quals s'estudia Psicologia a Espanya, així com els psicòlegs i psicòlogues dels centres de reconeixement de conductors.


"Reclamem que els psicòlegs tinguem totes les competències que mereixem i que ens estem guanyant dia a dia amb el nostre esforç, i que ens reconeguin com una professió sanitària, ja que, al cap i a la fi, el que intentem és ajudar al fet que la gent viva millor i sigui més feliç, alguna cosa que influeix directament en la SALUT de tots nosaltres", deia el comunicat.


Notícies relacionades amb movilitzacions a altres punts d'Espanya:

.

8 comentarios:

  1. La llavor dels psicólegs i psicólogues és molt important avui en dia. La dinàmica de la societat és massa ràpida i no deixa que algunes persones per elles mateixa gaudisquen del seu entorn i de la seua vida. El reconeixement sanitari, a nivell social, de la professió jo crec que ja el tenen; a nivell legal cal reivindicar-ho.

    ResponderEliminar
  2. Per qué va ser el morat el seu color oficial?

    ResponderEliminar
  3. Jo creo que ,rotundamente, SÍ influye su labor directamente en la salud y que SÍ deberían darles el reconocimiento de profesionales sanitarios.

    ResponderEliminar
  4. Carolina!!Muchas gracias por publicar esta noticia ya que NO han sido muchos los medios de comunicación que se han hecho eco de la noticia.
    Necesitamos todo el apoyo posible.
    un saludo! Una futura Psicologa.

    ResponderEliminar
  5. Que hasta ahora en qué categoría profesional estan los psicólogos?

    ResponderEliminar
  6. En los centros educativos, por ejemplo, la labor del psicólogo és importante y necesaria.No sé en qué afectarà el que esten reconocidos como profesionales sanitarios o no, lo que sí creo és que estan reconocidos.

    ResponderEliminar
  7. El morado es el color de la carrera

    ResponderEliminar
  8. Son unos profesionales muy necesarios en todas sus facetas. Pensad en la tragedia que ocurrió en el instituto de Villamarchante. Un grupo de psicólogos fue a atender, ayudar, orientar a los profesores, a los familiares, a los alumnos compañeros del xico que murió por la maldita portería. Y están donde se les requiere. Si piden el reconocimiento sanitario, creo que lo deben tener.

    ResponderEliminar