jueves, 25 de noviembre de 2010

ELECCIONS A LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

Què diran els estudiants de la Universitat de Valencia hui dijous 25 de novembre, dia de les eleccions al Claustre de la universitat?

Ha sigut una setmana intensa de campanya electoral i de xerrades per les classes de les diferents facultats, tot amb un interès comú; ser escollits i lluitar pels drets dels alumnes.

Ahir per la vesprada, els diferents grups esgotaven el seu temps, les últimes hores de fer campanya abans de la decisiva cita d’avui a les urnes... 

Ací tenim una llista dels grups que es presenten per la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació. El seu missatge principal, "el que diuen", és el següent:



 Campus Jove demana una universitat pública i de qualitat. Contacte directe amb els estudiants. Igualtat d'oportunitat per als estudiants. Garanteix una representació de tots els estudiants i durant tot l'any, no només durant la campanya electoral.


El Bloc d'Estudiants Agermanats lluita per una Universitat pública, democràtica i valenciana. 26 anys defenent els drets del estudiants i fomentant l'esperit crític social i nacional els avalen. Però sobretot, ens demanen que no ens hem d'oblidar d'anar a votar!


"Si no votas, no te escuchan". Apostar pels universitaris per a reformar i millorar la facultat, així com fer que la veu dels estudiants s'escolte i portar-la fins als òrgans de la Universitat és el principal objectiu d'Aveu.



"Ni escola d'elits, ni fàbrica de precàries". Els joves d'Acontracorrent lluiten per una universitat pública, antiparcial, ecològica, popular, democràtica, en català i de qualitat.



"No volem que passes per la Universitat, volem que la universitat passe per tu". Valencia Universitària es caracteritza per ser una ONG, i un dels seus projectes en el que més es centren és el del voluntariat europeu.



L'Associació d'Estudiants de Comunicació ha nascut amb el propòsit de millorar la situació actual dels estudiants de PERIODISME I COMUNICACIÓ. Tres anys després de la seua creació han aconseguit el lloguer de les càmeres del TAU, han organitzat dues jornades d'actualitat crítica, han obert la porta de la Ràdio UVEG als estudiants... però encara els queda molt per fer: "Qui té que mirar més per allò nostre que nosaltres mateixos?".


"Reinventem la Universitat". El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans defensen que cal treballar des de tots els àmbits possibles, a banda de les institucions, tot apostant per una participació directa dels estudiants en la defensa dels drets dels estudiants, que s'hauran d'organitzar per transformar la realitat i avançar cap a un ensenyament públic, popular, català, de qualitat i antipatriarcal. 



  Generació Universitaria (GUCV) és una associació que naix de la unió de diverses associacions universitàries del centre reformista liberal. Aquest és el tercer any en el que participen en les eleccions, i entre els seus objectius principals trobem la defensa de tots els estudiants sense cap distinció, fomentar el treball i l'esforç, oferir informació i assessorament, fomentar la igualtat, etc.


FOTOGRAFIES:
El panorama a la Facultat de Filologia Traducció i Comunicació, a les 19.00 hores, era la següent. Alguns grups encara aprofitaven a les taules les últimes hores de la vespra de les eleccions...










Els resultats els sabrem hui mateix, al final d'aquesta jornada electoral

6 comentarios:

  1. Enhorabona al BEA! Han obtés 17 claustrals en les eleccions.

    ResponderEliminar
  2. ¡Sólo un 15'24% de participación!

    ResponderEliminar
  3. ¿¡No se te pasaría ir a votar?!

    ResponderEliminar
  4. I la moguda dels estudiants italians? No hi ha dret que retallen tant en educació. Es barallaba la xifra dels 15.000€ per curs en la universitat. Aixó no s`ho pot permetre una família mitja, ni de broma. En raó protesten!. Ara que nosaltres en Espanya no anem a parlar molt alt. Hi ha un refrany que diu: "Cuando las barbas de tu vecino veas cortar, pon las tuyas a remojar"

    ResponderEliminar
  5. En Reino Unido los estudiantes hoy se han manifiestado delante del Parlamento Británico para protestar por el aumento de tasas universitarias tanmbién allí(acordaos de la movida en Italia) ¿Qué està pasando? ¿Y en España? ¿Qué va a pasar con nosotros?

    ResponderEliminar