viernes, 19 de noviembre de 2010

"ÉS MOMENT D'ACTUAR JA"

Aquest podria ser un resum prou aproximat del que ha sigut Haití durant l'últim any:
1. Terratrèmol (gener de 2010)
2. Huracà
3. Epidèmia de còlera 
4. Les víctimes d'aquesta setmana en les manifestacions contra els soldats de les Nacions Unides


Un xiquet a l'hospital de Sainte Catherine (a les afores de Puerto Príncipe, capital d'Haití). EFE
Qui pot parlar ací de JUSTÍCIA??


En menys de 12 mesos tres catàstrofes han esdevingut sobre aquesta regió. Haití no té la força ni els mitjans necessaris per a frenar l'última de les amenaces: el brot de còlera, i aquest desgast va cada vegada a més. Açò és el que ha denunciat el col·lectiu de Metges Sense Fronteres (MSF). Stefano Zannini, coordinador general de MSF a Haití ha afirmat:


"MSF insta a totes les agències presents a Haití a augmentar les dimensions i la rapidesa dels seus esforços per a assegurar una resposta que es corresponga amb les necessitats de les persones en risc de contraure el còlera".
"Calen més actors per a tractar els malalts i per a posar en marxa activitats de prevenció, especialment quan els casos estan augmentant tant a tot el país. No hi ha temps per a debats, és moment d'actuar ja".


Un missatge clar i contundent. El problema és que la solució no és fàcil, i hauran de passar anys fins que Haití es recupere totalment de les penúries per les que està passant.


El balanç, a 19 de novembre de 2010, és el següent (segons les autoritats nacionals): més de 1.100  morts i més de 20.000 persones afectades a tot el país.


Com deien un grup de famosos fa pocs mesos... ay Haití!!! 


Vídeo: iniciativa de Carlos Jean en la que varen participar 25 artistes i altres personalitats que, a través d'aquesta cançó, varen voler solidaritzar-se amb el terratrèmol que va assolar Haití el passat mes de gener. Objectiu: la recaptació de fons per a la reconstrucció del país, que varen ser destinats a Intermón Oxfam.

12 comentarios:

  1. Països rics mai ajudaran als pobres...

    ResponderEliminar
  2. Es veritat, parlem molt... però no sempre actuem.
    Que sort que tenim de viure en aquesta part del món.

    ResponderEliminar
  3. M'encanta la cançó! Posa els péls de puntaa!!

    ResponderEliminar
  4. No, no s`ha de perdre temps debatint. Debatint qué? Mentre la gent es mor?. No, però no és la consciència ciutadana la que hi ha que moure. Són les delegacions dels governs els que s'han de posar en marxa. En marxa JA!!!!. Si a nosaltres ens demanen col·laboració econòmica, pués ens rascarem la butxaca, però sols serà un granet d'arena per a tot el que fa falta. Polítics, dirigents, diplomàtics, ACTUEU JAAAA!!!!!!

    ResponderEliminar
  5. Da vergüenza como los paises ricos atesoran reservas explotando a los pobres. ¡Sin ningún tipo de mala conciencia! ¿I ahora deben debatir? ¡Que les hagan caso a los Médicos Sin Fronteras! Si pasara al revés...

    ResponderEliminar
  6. Pero, ¿Por qué les passa todo a ellos? Està claro que la fuerza de la naturaleza no se puede controlar. Es una desgracia siempre, ya sea un volcán, un tsunami, un terremoto o una avalancha. Suceda en un lugar o en otro. Pero cuando "llueve sobre mojado"... es más complicado sobreponerse. Sobretodo si ocurre com en este caso, en un país de los más pobres y explotados. ¿Qué podemos hacer los ciudadanos de a pie además de ponernos las manos a la cabeza y reconocer lo mal que están? Porque con eso sólo no basta. Los gobernantes tienen que darse prisa. La gente no puede esperar. El hambre no espera, la enfermedad no espera, el dolor no espera, el frío no espera, las noches no esperan,... ¡ A que se tiene que esperar?! Por favor, actuaciones rápidas, sin dilación, que la gente se muere.

    ResponderEliminar
  7. Qui els anava a dir a tots els famosos que s'ajuntaren per a fer una cançó per a Haití que un any després tornaría a sonar com el primer dia!!!. I qui ens anava a dir a nosaltres que tornaríem a parlar de la desgràcia del mateix poble.Però no recordant-la, no per rememorar un aniversari, sino perqué de nou eixe poble sufreix una altra catàstrofe. Ja ne van tres en un any! Perqué??? Perqué a ells? És que no en tenen prou? No, no no és just. No podem estar parlant de justícia. No podem parar a esperar el que han acordat uns quants amb tratges cars en unes cadires confortables i davant una taula lluenta que valdrà un munt de diners,no podem esperar a vore que els pareix. Són persones, són germans i estan sofrint. Com tantes altres arreu del món!!

    ResponderEliminar
  8. És un problema que en un altre lloc havera tingut relativament fàcil solució.Però s'ha produit en el pitjor. Segons diuen, per al cólera no hi ha vacuna perque es pot controlar amb hidratació i antibiótics... però no en Haití. Són remeis fàcils, però no són accesibles per a la població afectada. Qué fort!

    ResponderEliminar
  9. ¿Y se van a celebrar elecciones en Haití el 28 de Noviembre? ¿En la situación en la que se encuentran?!!

    ResponderEliminar
  10. El país más pobre de América está lleno de ONGs. Existe el peligro de "debilitar" al propio gobierno de la república,según los expertos. La realidad es que si no hubieran acudido, los haitianos no tendrían asistencia y si la cifra de muertos es tremenda, ahora podríamos estar hablando de cifras aún más elevadas. Lo que se necesita es COORDINACIÓN entre todas las partes implicadas. No hablemos de números, hablemos de vidas humanas.

    ResponderEliminar
  11. Haití está votando. Y lo está haciendo bajo la sombra del fraude. Eso , dada la situación, no sorprende demasiado. Solo cabe esperar que no paralizen o ralentizen estas elecciones, las ayudas y actuaciones para frenar el cólera. Y que durante todo el proceso (esta es la primera vuelta electoral)no hayan incidentes violentos con más muertes.

    ResponderEliminar
  12. Ja fa un any del terratrémol. Déu! i no han millorat. Quin aniversari més trist!! Tot el que han patit i els dies que encara els queda per patir!! Coordinen les ajudes, coordinen les ajudes!!!

    ResponderEliminar